Nutriční hodnoty (Hovězí přední na divoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,67 g |
| Tuky | 82,86 g |
| – nasycené | 24,60 g |
| – nenasycené | 53,47 g |
| –– mononenasycené | 38,89 g |
| –– polynenasycené | 14,58 g |
| ––– omega 3 | 3,91 g |
| Vláknina | 23,62 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 4,79 g |
| Sůl | 12,02 g |
| Sacharidy | 144,21 g |
| – cukry | 49,24 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího předního z mladého býčka | Hovězí plec | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujónu | Bujón hovězí | 9 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření Divočina | Nové koření mleté | 10 g |
| 40 ml 40 ml medoviny (nebo portského vína) | Likér | |
| 1 lžička 1 lžička mořské soli | Sůl mořská | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku (či dobrého kečupu) | Protlak rajčatový | 45 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička mořské soli | Sůl mořská | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1 1 větší celá jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 plátek 1 plátek másla o tloušťce 1 cm | Máslo kravské | 10 g |