Nutriční hodnoty (Houbový guláš s bramborami a kapií bez mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 953 kJ / 706 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,38 g |
| Tuky | 17,93 g |
| – nasycené | 8,56 g |
| – nenasycené | 8,82 g |
| –– mononenasycené | 6,58 g |
| –– polynenasycené | 2,24 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 53,76 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 86,25 g |
| – cukry | 36,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g čerstvých nakrájených hub | Hřib čerstvý | 550 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička gulášového koření | Koření Argentina | 5 g |
| kmín | Kmín | |
| 2 kuličky 2 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| zeleninový vývar nebo voda | Vývar zeleninový |