Nutriční hodnoty (Čokoládový koláč z cizrny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 738 kJ / 2 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,80 g |
| Tuky | 80,92 g |
| – nasycené | 30,58 g |
| – nenasycené | 37,82 g |
| –– mononenasycené | 24,12 g |
| –– polynenasycené | 13,70 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 142,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 290,20 g |
| – cukry | 183,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g sušených datlí (bez pecky) | Datle sušené s peckou | 100 g |
| 1 hrnek 1 hrnek - 200 ml vroucí vody | Voda | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g hořké čokolády (nejlépe 70%) | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
| 360 g 360 g cizrny (použila jsem sterilizovanou) | Cizrna | 360 g |
| 1 ČL 1 ČL skořice (lze požít i kardamom či zázvor) | Kardamom prášek | |
| 1 ČL 1 ČL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |