Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slaný koláč plněný mangoldem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie10 294 kJ /
2 460 kcal
Bílkoviny93,34 g
– z toho živočišné bílkoviny41,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny51,84 g
Tuky85,06 g
– nasycené41,83 g
– nenasycené40,25 g
–– mononenasycené29,80 g
–– polynenasycené10,45 g
––– omega 30,54 g
Vláknina36,46 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,50 g
Sacharidy320,40 g
– cukry31,98 g
––– laktóza11,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g hladké mouky + na podsypání Mouka pšeničná hladká 400 g
kávová lžička lžička soli Sůl mořská
50 g 50 g rozvolněného sádla + na pomazání hotového koláče Sádlo vepřové 50 g
200 ml 200 ml vlažné vody Voda 200 ml
700 700 g čerstvého mangoldu i s řapíky Mangold
250 g 250 g jarních cibulek i se zelenou natí (může být i více) nakrájených na jemno Cibulka jarní čerstvá 250 g
1 1 polévková lžíce (vrchem) sádla Sádlo vepřové
2 stroužky 2 stroužky česneku rozetřené se solí na jemnou pastu Česnek čerstvý 14 g
200 200 g anglické slaniny (uzeného) nakrájené na malé kostičky Anglická slanina
kytička nasekané petrželové nati Petržel nať čerstvá
100 g 100 g nastrouhaného sýru provolone Sýr kravský tvrdý 30% 100 g
80 g 80 g nastrouhaného sýru pecorino nebo parmazánu Sýr kravský tvrdý 30% 80 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
sádlo na vymazání formy Sádlo vepřové
strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy Strouhanka pšeničná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.