Dýňové knedlíčky

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

cca 20ks Přílohy 12 názorů

Suroviny

500 g dýně Hokkaidó
50-150 g celozrnné pšeničné mouky
2 vejce
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 hrst petrželky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulí i česnekem rozmixujeme.

  2. Přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku. Mouku přidáváme opatrně, aby těsto nebylo lepivé ale zároveň z něj šly pohodlně tvarovat knedlíčky. Mouky ale nepřisypte víc, než je nutné, potom by byly noky tuhé.

  3. Z těsta si lžící trháme kousky a tvarujeme. Vhazujeme do vroucí vody. Knedlíčky potřebují hodně vody, tak je lepší nevařit všechny najednou.

  4. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch (cca 8min). Vytáhneme děrovanou naběračkou a schováme pod pokličku, aby nevychladly, než uděláme zbytek.

Poznámka

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Z dekorace se u nás doma dýně postupně vypracovala na post lahůdkové módní suroviny. Šťavnatá a vláčná dužina se rozverně podvoluje nekonečnému množství gastronomických úprav. Receptů na polévku je nepřeberně mnoho, a proto dnes přicházím s knedlíčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňové knedlíčky

  • martinice martinice

  • martinice martinice

  • henelie henelie

    Dýňové knedlíčky dělám. Dýňi upeču a smíchám s moukou, může být i vejce. pokud je to řidší tak vykrajuji lžící, pokud ne udělám knedlíčky. je to božská záležitost :-*

    Odpovědět

  • daska daska

    Mňam, určitě uvařím. :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi moc líbí, určitě vyzkouším:yes:

    mlsal:zrovna včera jsem dělala dýňový krém z hokaidó podle receptu, kde je uvedeno, že dýně se má jen očistit, pokrájet na kostky a podusit 20 minut. Ještě jsem ji ale pak upravenou zapékala spolu s těstem. Nějak jsem nevěřila tomu, že slupka změkne a raději jsem dýni oloupala.. Takže příště určitě vyzkouším neoloupanou.:yes::yes:+

    Odpovědět

  • mlsal mlsal

    Nočky jsou super,udělal jsem je jen s osmaženou cibulkou jako bezmasé jídlo. Jen info pro ostatní- Hokkaido se nemusí loupat ,je vyšlechtěna tak ,že při tepelné úpravě slupka úplně změkne , a tak je to škoda práce i dýně. Kromě toho obsahuje nejvíce živin.Jinak :yes:-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Knedlicky a ze syrove dyne? Opravdu napadite!

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Maris byla rychlejší :D Jj určitě jako přílohu k omáčkám. Já ještě dělám i z cukety a používám je místo bramborových knedlíků, noků. Takže klidně i k masu se zelím ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: např. se šmakounem na hříbkách:-p:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Miška a ako ich konzumujete, napr. s nejakou omáčkou, mäsom? Dík za odpoveď.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkné, ukládám na vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

Tématické fráze: dynove knedliky dynove knedlicky knedlíky z dýně hokaido dýňové recepty dynove knedliky recept dynove dekorace knedliky z hokaido hokkaido knedlíky hokaido knedlíky knedlíky z dýně bramborovo dynove knedliky dýňový knedlík recept na dynove knedliky recept dynove knedlicky do polevky noky z dýně hokaido knedlíky s dyně hokaido dyne trhame knedliky hokaido dynive knedlicky dýňové noky na sladko