Nutriční hodnoty (Rajská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 307 kJ / 1 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,52 g |
| Tuky | 50,71 g |
| – nasycené | 30,05 g |
| – nenasycené | 18,51 g |
| –– mononenasycené | 16,17 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 15,44 g |
| Cholesterol | 363 mg |
| Sodík | 279 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 74,08 g |
| – cukry | 22,22 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 4 4 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 70 g 70 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| šťáva z 1/2 citronu (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| olej (podle potřeby) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 citron bez kůry | Citrón čerstvý | 90 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |