Domácí pizzy od Krkovičky

krkovicka.x Kuchař:

2 ks Pizzy 10 názorů

21

Suroviny

Těsto na dvě pizzy:
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku vody (někdy dávám 1/3 smetany a 2/3 vody)
1 malej panák olivového oleje
1/4 kostky droždí
sůl
1 lžička cukru
(někdy přidávám kousek másla)
Sugo:
1 malý rajský protlak
oregáno
sůl
pepř
1 stroužek našprtaného česneku
trochu vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  2. Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.).

  3. Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí pizzy od Krkovičky

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    zdenko, já si samozřejmě nemyslím, že je to z krkovičky :-D jenom občas člověk některé texty přečte v rychlosti, tak se kolikrát zarazím :-8 Nemyslela jsem to smrtelně vážně, asi jsem měla přidat smajlíka, on ten psaný text si opravdu ostatní můžou vyložit všelijak. :-8

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Petra:to jste mě pobavila, "od Krkovičky" myslet,že je to z krkovičky,no teda :-D Mně to vůbec nevadí,aspoň vím hned od koho to je a že v tomto případě se můžu těšit na dobrotu.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    casino: Od mích 19 let mi říkají Krkovička, je to moje přezdívka již hodně let a proto k některým receptům přidávám od Krkovičky stejnou řádku let.:-):-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Ale joo, napadlo. . . :-Q Ale je tu spousta kuchařek, které svůj "rukopis" otisknou do fotky pokrmu. Kolikrát hned vím, od koho recept je. Zviditelnění copyrightu u nich netreba. Ale dobrá, jsou to Tvé a některé i pro mně hezké recepty a já to respektuju. ))))))

    Odpovědět

  • casino casino

    Pajaja: Petra:
    Krkovička???
    No, asi vás nenapadlo, že je to "Copyright", že ;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Je fakt že mě to taky mate, kolikrát mám pocit že ten recept obsahuje krkovičku.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Pajaja: Některé recepty mám takto označené už z dřívějška.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Proč ke každému svému receptu připojuješ ten úsměvnej dovětek "od Krkovičky"? Je to na tom to nejpodstatnější? Každý přece vidí, od koho recept je, když ho rozklikne. . . Trochu mě to odrazuje. :-O

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Nadja: Nožem našprtaného, že se nožem jezdí po česneku a tvoří se hmota. Strašně rád hraji i stolní hru šprtec, kde se jezdí šprtátkem po hrací ploše, tedy šprtá.:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? krkovicka.x: 1 stroužek našprtaného česneku :-? Znamená to utřeného či rozdrceného nebo něco jiného?
    Našprtaného či našroceného znám jen žáčka, který se učivo nadřel.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo