Domácí pizzy od Krkovičky

krkovicka.x Kuchař:

2 ks Pizzy 10 názorů

21

Suroviny

Těsto na dvě pizzy:
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku vody (někdy dávám 1/3 smetany a 2/3 vody)
1 malej panák olivového oleje
1/4 kostky droždí
sůl
1 lžička cukru
(někdy přidávám kousek másla)
Sugo:
1 malý rajský protlak
oregáno
sůl
pepř
1 stroužek našprtaného česneku
trochu vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  2. Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.).

  3. Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí pizzy od Krkovičky

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    zdenko, já si samozřejmě nemyslím, že je to z krkovičky :-D jenom občas člověk některé texty přečte v rychlosti, tak se kolikrát zarazím :-8 Nemyslela jsem to smrtelně vážně, asi jsem měla přidat smajlíka, on ten psaný text si opravdu ostatní můžou vyložit všelijak. :-8

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Petra:to jste mě pobavila, "od Krkovičky" myslet,že je to z krkovičky,no teda :-D Mně to vůbec nevadí,aspoň vím hned od koho to je a že v tomto případě se můžu těšit na dobrotu.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    casino: Od mích 19 let mi říkají Krkovička, je to moje přezdívka již hodně let a proto k některým receptům přidávám od Krkovičky stejnou řádku let.:-):-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Ale joo, napadlo. . . :-Q Ale je tu spousta kuchařek, které svůj "rukopis" otisknou do fotky pokrmu. Kolikrát hned vím, od koho recept je. Zviditelnění copyrightu u nich netreba. Ale dobrá, jsou to Tvé a některé i pro mně hezké recepty a já to respektuju. ))))))

    Odpovědět

  • casino casino

    Pajaja: Petra:
    Krkovička???
    No, asi vás nenapadlo, že je to "Copyright", že ;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Je fakt že mě to taky mate, kolikrát mám pocit že ten recept obsahuje krkovičku.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Pajaja: Některé recepty mám takto označené už z dřívějška.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Proč ke každému svému receptu připojuješ ten úsměvnej dovětek "od Krkovičky"? Je to na tom to nejpodstatnější? Každý přece vidí, od koho recept je, když ho rozklikne. . . Trochu mě to odrazuje. :-O

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Nadja: Nožem našprtaného, že se nožem jezdí po česneku a tvoří se hmota. Strašně rád hraji i stolní hru šprtec, kde se jezdí šprtátkem po hrací ploše, tedy šprtá.:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? krkovicka.x: 1 stroužek našprtaného česneku :-? Znamená to utřeného či rozdrceného nebo něco jiného?
    Našprtaného či našroceného znám jen žáčka, který se učivo nadřel.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo