Nutriční hodnoty (Brokolicové špalíčky s rajčatovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 275 kJ / 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,70 g |
| Tuky | 26,15 g |
| – nasycené | 8,72 g |
| – nenasycené | 13,96 g |
| –– mononenasycené | 7,51 g |
| –– polynenasycené | 6,45 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 17,07 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 40,75 g |
| – cukry | 6,14 g |
| ––– laktóza | 0,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 40 g 40 g drcených ovesných vloček | Vločky ovesné | 40 g |
| 25 g 25 g parmezánu | Parmezán | 25 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 20 g 20 g dýňového másla (popř. tahini pasty) | Tahini | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hrst hrst dýňových semínek (nebo sezamových | Dýňová semínka | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| ½ l žíce žíce olivového oleje | Olej olivový | |
| ½ p lechovky lechovky drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený |