Vepřová játra koloniála Jíry

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 14 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 14 názorů

Suroviny 4-6 porcí

3/4 kg vepřových jater
20 dkg uzené prorostlé slaniny
1 větší cibule
smetana na vaření
masový vývar
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá.

  2. Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět.

  3. Do tohoto základu vložíme nakrájená játra a prudce opečeme, čímž se játra zatáhnou a opékáme dále do hnědé barvy.

  4. Po opečení jater, velmi zlehka podlijeme cca 1 dl masového vývaru, osolíme a dusíme játra do měkka.

  5. Jakmile jsou játra na skus měkká, tak přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění.

  6. Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním, cca 10 minut. Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.

Komentáře k receptu Vepřová játra koloniála Jíry

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes:pěkný recept, krásné foto a zajímavý název :-):-K

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Dělám játra stejně.V případě potřeby zahušťuji asi 1/2 lžičkou solamylu.Máme je rádi s bramborem.V televizi Vodochodský říkal,že je dobré játra namočit na chvíli do mléka.Nikde tuto radu nemohu najít.Dělá to někdo?????

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Romario Romario

    a ty brambůrky taky vypadají parádně.:-p

    Odpovědět

  • Romario Romario

    jatýrka máme moc rádi.zkusím o víkendu.:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma recept:yes:játra my můžeme:-p+:yes:a fotky opravdu parádní:-*:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Daniella O.: z toho si danko nic nedělej, jsem na tom stejně:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Játra drůbeží, vepřová, králičí, jakákoliv, já fakt můžu:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    S takovou se do plavek nedostanu, bodik pedem:-D. Colombo, krasne fotky....;-).

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Málo surovin, jednoduchý způsob přípravy a určitě velká dobrota :yes::-K.

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Musím vyzkoušet, já měla vepřová játra tvrdá:-(, tak dávám bod a ukládám:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, ty ses teda do toho dneska dal:-! Recept se mi líbí, je jednoduchý a zaručeně dobrý, je to na fotce vidět:-p Dávám 5.bod

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    :yes:játra mají super glanc:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

Tématické fráze: játra na prudko vepřová játra na prudko jak připravit vepřová játra jak pripravit veprove jatra jak dlouho se vaří játra jak připravit játra játra do mléka jak dlouho se vaří vepřová játra játra v mléce játra namočit do mléka vepřova játra připrava tvrdá játra jak pripravit jatru veprove jatra na prudko veprove na prudko vídenská játra vařená vepřová játra jak se dělá játra opecena jatra játra mléko