Nutriční hodnoty (Vitello tonnato trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 8 984 kJ / 2 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 130,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,08 g |
Tuky | 131,26 g |
– nasycené | 44,57 g |
– nenasycené | 79,29 g |
–– mononenasycené | 44,64 g |
–– polynenasycené | 34,65 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 1,93 g |
Sůl | 4,85 g |
Sacharidy | 28,12 g |
– cukry | 4,58 g |
––– laktóza | 0,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g telecí kýty | Telecí kýta | 500 g |
500 ml 500 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 500 ml |
3 snítky 3 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
250 g 250 g konzerva tuňáka v oleji | Tuňák ve vlastní šťávě | 250 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
5 ks 5 ks ančoviček | Ančovičky v oleji | |
3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 45 g |
3-5 lžic 3-5 lžic majonézy | Majonéza | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
na ozdobu velké kapary a barevné lístky lístky např. červené řepy, já měla podobné, krvavého šťovíku | Šťovík listy čerstvé |