Nutriční hodnoty (Pohankový nákyp s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 286 kJ / 1 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,15 g |
| Tuky | 33,05 g |
| – nasycené | 10,29 g |
| – nenasycené | 15,23 g |
| –– mononenasycené | 10,86 g |
| –– polynenasycené | 4,37 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 798 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 228,22 g |
| – cukry | 131,98 g |
| ––– laktóza | 17,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g pohanky | Pohanka loupaná | 120 g |
| 350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesných vloček | Vločky ovesné | 125 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 3 lžičky 3 lžičky medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| cukr moučkový | Cukr bílý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |