Nutriční hodnoty (Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 896 kJ / 2 843 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 112,80 g |
| – nasycené | 34,60 g |
| – nenasycené | 71,75 g |
| –– mononenasycené | 52,81 g |
| –– polynenasycené | 18,94 g |
| ––– omega 3 | 2,95 g |
| Vláknina | 18,56 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 376,53 g |
| – cukry | 35,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vody | Voda | 300 ml |
| 25 g 25 g oleje | Olej řepkový | 25 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky cukru | Cukr bílý | 15 g |
| 1/2 1/2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g celozrnné mouky pšeničné | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 200 g |
| 18-21 g 18-21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 19.5 g |
| 100 g 100 g mletých škvarků | Škvarky | 100 g |
| hrušková povidla | Povidla | |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 12.5 ml |
| mleté perníčky (např.rumové) | ||
| kdo má rád, přidá mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté |