Nutriční hodnoty (Polévka z bílých fazolí a zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 827 kJ / 1 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,98 g |
| Tuky | 2,87 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 1,70 g |
| –– mononenasycené | 0,35 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 63,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 178,50 g |
| – cukry | 15,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g suchých fazolí | Fazole bílé | 300 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| kousíček nakrájeného zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |