Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gratinovaná zelenina)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 042 kJ /
966 kcal
Bílkoviny31,04 g
– z toho živočišné bílkoviny15,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,47 g
Tuky47,05 g
– nasycené26,60 g
– nenasycené18,12 g
–– mononenasycené14,58 g
–– polynenasycené3,53 g
––– omega 30,65 g
Vláknina37,93 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 7,49 g
Sůl18,53 g
Sacharidy86,02 g
– cukry40,49 g
––– laktóza21,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
1 1 menší celer Celer bulva čerstvá 540 g
5 5 mrkví Mrkev čerstvá 250 g
3 3 petržele nebo pastiňáky Petržel kořenová čerstvá
1 1 fenykl Fenykl hlíza
250 ml 250 ml smetany (30%) Smetana kravská sladká 12% 250 ml
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
pepř Pepř černý
1/2 lžičky 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek 2.5 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu (rozmarýn, oregáno..) Tymián sušený 5 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice Hořčice hrubozrnná 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.