Nutriční hodnoty (Krůtí v papilotě s belugo-quinoovou přílohou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 355 kJ / 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,98 g |
| Tuky | 19,82 g |
| – nasycené | 6,17 g |
| – nenasycené | 13,03 g |
| –– mononenasycené | 9,60 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 33,21 g |
| – cukry | 19,19 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 řízků z krůtích prsou (nebo stehen) | Krůta prsa bez kůže | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bylinky (šalvěj, rozmarýn, tymián - podle vašich preferencí) | Petržel nať čerstvá | |
| ostrá hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 6 plátků 6 plátků anglické slaniny nebo šunky | Anglická slanina | |
| pečící papír | ||
| 1/2 šálku 1/2 šálku červené (nebo jiné) quinoy | ||
| 1/2 šálku 1/2 šálku černé čočky beluga | Čočka černá neloupaná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce lahůdkových kvasnic | Droždí pekařské lisované | |
| pár kapek kapek citronu | Citrón čerstvý | |
| plocholistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst sušené smažené cibule | Cibule smažená |