Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie15 035 kJ /
3 594 kcal
Bílkoviny64,91 g
– z toho živočišné bílkoviny37,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,43 g
Tuky232,66 g
– nasycené133,15 g
– nenasycené84,41 g
–– mononenasycené69,23 g
–– polynenasycené15,18 g
––– omega 31,71 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 749 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy304,78 g
– cukry124,90 g
––– laktóza17,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
15 g 15 g čerstvé droždí Droždí pekařské lisované 15 g
100 ml 100 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
30 g 30 g cukru krupice Cukr bílý 30 g
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
4-8 lžiček 4-8 lžiček švestkových povidel (nebo jiné náplně dle Vaší chuti) Povidla 30 g
1-2 ks 1-2 ks vanilkového lusku Vanilkové lusky
500 ml 500 ml šlehačky Šlehačka 35% 500 ml
60 g 60 g cukru krupice Cukr bílý 60 g
4 4 žloutky Vaječný žloutek 92 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.