Nutriční hodnoty (Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 15 035 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,43 g |
Tuky | 232,66 g |
– nasycené | 133,15 g |
– nenasycené | 84,41 g |
–– mononenasycené | 69,23 g |
–– polynenasycené | 15,18 g |
––– omega 3 | 1,71 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,68 g |
Sodík | 749 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 304,78 g |
– cukry | 124,90 g |
––– laktóza | 17,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
15 g 15 g čerstvé droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
30 g 30 g cukru krupice | Cukr bílý | 30 g |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
4-8 lžiček 4-8 lžiček švestkových povidel (nebo jiné náplně dle Vaší chuti) | Povidla | 30 g |
1-2 ks 1-2 ks vanilkového lusku | Vanilkové lusky | |
500 ml 500 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 500 ml |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |