

Velejemné knedlíčky do polévky
Suroviny
- 200 g dobré játrovky
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- černý mletý pepř
- strouhanka
- majoránka
Postup přípravy receptu
Játrovku pečlivě promícháme s utřeným česnekem, vejcem, pepřem, špetičkou majoránky - přidáme strouhanku - tolik aby se daly tvarovat malé knedlíčky.
Ty uvaříme v hotovém vývaru (stačí tak 5 minut) a v něm podáváme.
Poznámka od kuchařky
Ne každý má rád klasické játrové knedlíčky. U nás odjakživa děláme knedlíčky z paštiky a hlavně děti je doslova zbožňují. Jsou opravdu velejemné a rozplývají se na jazyku!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velejemné knedlíčky do polévky
-
Čekám na příležitost a pustím se do nich,
věřím že vnoučkům budou chutnat a díky za inspiraci. -
To se musí vyzkoušet
-
To stojí za vyzkoušení. A ten talíř se líbí i mně
+
-
-
-
Tyhle oravdu velice jemné"játrové"knedlíčky jsme si vařívali na intru z Majky
Moc nám chutnaly zavařené v pytlíkové hovězí polévce
Máš to moc hezké
-
Pěkné, všechno se má zkusit a hlavně předem nezatracovat
Úžasný talíř
-
Z játrovky jsem knedlíčky ještě nedělala, budu muset vyzkoušet, vypadají krásně a máš nádherný talíř