Nutriční hodnoty (Čočkový salát s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 746 kJ / 2 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,86 g |
| Tuky | 113,78 g |
| – nasycené | 36,39 g |
| – nenasycené | 72,20 g |
| –– mononenasycené | 58,63 g |
| –– polynenasycené | 13,57 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 58,86 g |
| Cholesterol | 564 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,38 g |
| Sacharidy | 150,81 g |
| – cukry | 12,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g zelené čočky | Čočka zelená neloupaná | 300 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 50-80 g 50-80 g anglické slaniny | Anglická slanina | 65 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nakládané sladkokyselé kapie | Paprika červená čerstvá | 30 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 2 vejce natvrdo (nebo na hniličku) | Vejce slepičí | 140 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 38.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa (nebo balzamikového) | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |