Nutriční hodnoty (Jemná bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 208 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,41 g |
| Tuky | 98,41 g |
| – nasycené | 51,14 g |
| – nenasycené | 45,43 g |
| –– mononenasycené | 36,48 g |
| –– polynenasycené | 8,94 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 9,36 g |
| Cholesterol | 99 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 62,89 g |
| – cukry | 11,60 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80 - 100 g 80 - 100 g slaniny | Špek | 90 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| kousek kousek másla nebo trochu oleje | Máslo kravské | |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 KL 1 KL mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl a čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |