Stonožka

hanaa Kuchařka: hanaa

Dorty 10 názorů

Suroviny

Korpus:
6 vajec
150 g cukru
200 g hladké mouky
Krém:
250 ml mléka
100 g cukru
1 pudink
250 g másla
Marcipán:
300 g sušeného mléka
150 g moučkového cukru
1 lžička medu
2 lžičky oleje
voda
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s cukrem, do ušlehané hmoty zamícháme mouku. Natřeme na papír a zprudka upečeme.

  2. Krém uděláme tak, že si uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme máslo. A marcipán vyrobíme zase tak, že všechny suroviny smícháme do konzistence plastelíny.

  3. Roládovou placku natřeme krémem a stočíme. Dáme ztuhnout a připravíme si marcipán. Pak potahujem marcipánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Stonožka

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aha teraz som si precitala recept....no tak, tobude predsa len ako pise sodovka...hadam, ze podla receptu sa maju upiect vlastne dve rolady:-?
    hm...no ja by som aj tak radsej urobila puncovinu...je tvarnejsie pracovat s nou.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    No právě, chtěla jsem jen upozornit, že vzhledem k tomu, že "tělo" vypadá, že je z celé rolády, pak tedy musí v receptu chybět další ingredience na tu hlavu. Anebo ta roláda je překrojená na větší a menší kus. Ale podle obrázku to není pravděpodobné.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nebude ta hlava z normalnej puncoviny? upiect piskot rozmrvit ho, pridat lekvar, rum, kokos, zbytky kremu a vytvarovat hlavu, pride mi to sikovnejsie, ako tocit roladu z druhej strany.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    I já jsem přemýšlela z čeho je hlava. Když jsem se lépe podívala na fotku, tak si myslím, že hlava je taky z rolády. To znamená, že na stonožku je zapotřebí upéct 2 rolády. Jedna klasická roláda je na tělo. Druhou roládu (na hlavu) je zapotřebí naplnit a stočit z kratší části - aby byla roláda větší= macatější. Část této rolády odkrojíme na hlavu a zbytek sníme, nebo uděláme nějaký další dort. Třeba květináč nebo půllitrák na pivo. Roládu na tělo stonožky točíme klasicky – po délce. Hanko, je to tak? :-)) Postup by bylo vhodné doplnit - upřesnit.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hani, moc hezké a roztomilé:-)):yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

  • Hella Hella

    No to je tedy kus! Z rolády je tělo a z čeho je hlava? Nicméně - bodík letí.

    Odpovědět

  • Radovka Radovka

    Peču hodně,ale na takové zdobení nemám trpělivost ani fantazii.Moc pěkné:yes::-p.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    To sis určitě udělala k svátku co ? Tak ti přidám gratulaci a bodík,stonožka je opravdu parádní...:yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jééé, to je hezké :-)..Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dort stonožka roláda stonožka marcipánový dort stonožka stonožka dort stonožka z rolády recept na punčovinu jak upéct marcipánový dort punčovina recept marcipanova stonožka roláda jako stonožka stonožka z marcipánu marcipanové pivo dort stonožka z rolády recept punčovina stonozka s marcipanu postup na dort stonozka marcipanova stonozka postup dort pivo z marcipanu dort prasečí hlava dorty stonožka

Zapomněl/a jsem heslo