Pstruží filátka s chutí zázvoru

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Ryby 16 názorů

Suroviny

2 ks pstruha – filety
kořen zázvoru (5 cm)
petrželová nať
máslo
sůl
citron
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme.

  2. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet.

  3. Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha.

  4. Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.

Poznámka

Suchou zázvorovou dřeň použijte do čaje :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pstruží filátka s chutí zázvoru

1 2

Tématické fráze: pstryh pstruh se zázvorem filátko ze pstruha tescoma s chuti.cz recepty pstruh pikantní pstruzi pstruh tescoma s chuti tescoma s chutí 2017 medové řezy jak udelat filatka z e pstruha filet ze pstruha s vařenými brambory marinované filátko ze pstruha pstruží filátka recepty recept pstryh citron zazvor zázvor na pstruha jak udělat filátka ze pstruha filátka z pstruha recept pstruží filátko filátka filátka citronu filátko s z.pstruha

Zapomněl/a jsem heslo