Nutriční hodnoty (Rýžová polévka s chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 979 kJ / 712 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,19 g |
| Tuky | 1,98 g |
| – nasycené | 0,97 g |
| – nenasycené | 2,17 g |
| –– mononenasycené | 0,68 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 26,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 141,27 g |
| – cukry | 18,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 200 g 200 g bílého chřestu | Chřest bílý čerstvý | 200 g |
| 150 g 150 g hrášku | Hrášek zelený | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 10 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1.25 g |
| 2 snítky 2 snítky čerstvé majoránky | Majoránka čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tvrdý sýr balkánského typu | Sýr kravský tvrdý 30% |