Nutriční hodnoty (Králičí zadělávaná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,81 g |
| Tuky | 20,27 g |
| – nasycené | 12,66 g |
| – nenasycené | 6,75 g |
| –– mononenasycené | 5,76 g |
| –– polynenasycené | 0,99 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 12,33 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 210 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 31,29 g |
| – cukry | 12,84 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 králičí skelet ( + droby, hlava, kosti) | ||
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (plná) | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| uvařené nudle do polévky | Těstoviny pšeničné |