Nutriční hodnoty (Dobré brambory podle Kristýny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 020 kJ / 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,08 g |
| Tuky | 10,03 g |
| – nasycené | 3,63 g |
| – nenasycené | 5,87 g |
| –– mononenasycené | 2,85 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 53,65 g |
| Cholesterol | 146 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 135,45 g |
| – cukry | 17,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 - 7 6 - 7 větších brambor | Brambor zimní | 325 g |
| 250 g 250 g žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 3 3 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| koření na americké brambory | Grilovací koření |