Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s olivami a několika druhy sýrů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 550 kJ / 2 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 125,18 g |
| – nasycené | 83,50 g |
| – nenasycené | 38,51 g |
| –– mononenasycené | 34,50 g |
| –– polynenasycené | 4,01 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 447 mg |
| Sodík | 6,07 g |
| Sůl | 15,25 g |
| Sacharidy | 106,45 g |
| – cukry | 15,25 g |
| ––– laktóza | 9,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 200 g 200 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 150 g 150 g Čedaru | Čedar | 150 g |
| 1 1 Hermelín | Hermelín | 100 g |
| špetka špetka uzené papriky | Paprika uzená | |
| sůl, pepř, drcený kmín | Kmín mletý | |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1,5 kelímku 1,5 kelímku zakysané smetany, | ||
| smíchané s dijonskou hořčicí, petrželkou, pepřem a kapkou olivového oleje | Olej olivový | |
| (může být místo zakysané smetany i tatarská omáčka) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku zelených oliv bez pecky | Olivy čerstvé nezralé |