Dalamánky II.

Jana Remkova Kuchařka:

asi 21 houstiček Slané pečivo 16 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

250 ml mléka
25 g rozpuštěného sádla
1,5 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžičky soli
500 g hl. mouky
špetka cukru
2 lžičky sušeného droždí
1 vejce na potření
hrubá sůl
kmín na posypání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto.

  2. Pak vypracované těsto vyndáme. Tvoříme šišky, poklademe na pečící papír, nařízneme na povrchu a potřeme vajíčkem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova.

Poznámka

Zdroj- Pošli recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dalamánky II.

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Fokuska: paráda! :-)

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska

    Taky jsem pekla. Přidávám foto -dle časopisu "Pošli recept"

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Ja bych to teda nenazyval dalamanky. Jsou to v podstate housky. Do dalamanku mleko a sadlo a olej proste nepatri.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    JitkaR: děkuji!! Úplně jsem na ně zapoměla!!:-O:-))

    Odpovědět

  • JitkaR JitkaR

    Jani dalamánky jsem vyzkoušela a jsou super poslala jsem kladné bodíky a ukládám do oblíbených :-):-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lucasinka díky moc, sádlo je v kynutých těstech fajn, dávali je to koláčků i naše babičky, ale s máslem to bude taky super.;-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Jani delala jsem dle tveho receptiku Dalamanky - tedy v mem pripade spis housticky :) S testem se uzasne pracuje, jen misto sadla jsem dala maslicko a jsou mnamkozni. Sesty bodik je naprosto zaslouzeny :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Růžo, no vidíš!! Nádhera, povedly se!!:-):yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Jani,dnes jsem pekla tvé dalamánky:-))dovolila jsem si přidat fotky:-))moc nám chutnali:-))na zkoušku jsem udělala i housky(2),ještě jsem to nikdy nedělala,je to moje premiera:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    borek varitel, kdybych tady byla od rána do večera, věř mi, že bych si všimla:-( nešel mi internet.

    Odpovědět

  • borek varitel borek varitel(neregistrovaný)

    Hlavne ze jste tady nalepeni od rana do vecera,ze si ani nevsimnete stejneho receptu.to bude asi tim ze si jedna druhou podlejzate.

    Odpovědět

  • aja.g aja.g

    Jani, ty máš recept pro pečku a ten druhý je pro ruční pečení a množství surovin je úplně jiné ;-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g

    Máš je super, hrubá sůl se prodává i ve zdravé výživě:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jani, dalamánky vypadají moc dobře:-p...jo, hrubou sůl jsem normálně sehnala v Hypernově :-) bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, koukám, jak to válíš s pečkou parádně a že jsi sehnala hrubou sůl;-)Já bych ti tam s chutí hrábla rukou šmátralkou přes PC:-D:-! Dávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo