Středomořská stehýnka

Suroviny

4 kuřecí stehna
asi 10 žampionů
4 rajčata
1 cibule
hrst černých oliv
4 stroužky česneku
sůl
bazalka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji si orestujeme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, přidáme na plátky pokrájené žampiony a za chvilku oloupaná nakrájená rajčata, nasekaný česnek, bazalku, olivy a osolíme.

  2. Provaříme jen minutku a pak celé nalijeme do pekáčku.

  3. Na to naklademe osolená stehna a pečeme v troubě na 200°C do měkka. Při pečení podléváme šťávou.

    V rámci úspory jednoho nádobí, jsem taktéž zkusila všechny suroviny prostě hodit do pekáče, na to kuře, podlila, zakápla olivovým olejem a pekla. A myslím, že výsledek byl stejný, jako v prvním případě, jen jsem prostě nic nepředvářela. Přeji dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

www.sarka-david.net

Komentáře k receptu Středomořská stehýnka

  • José José(neregistrovaný)

    Olivy ještě jídlo středomořským nedělají. Jinak nic moc.

    Odpovědět

Tématické fráze: stredomorske kure středomořská stehna středpmořská kuřecí stehna středomořské kuře recept středomořské recepty středomořská sehýnka pecenakurecistehnasstredomorskouzeleninou středomořské kuře olivy česnek rajčata cibule středomořská kuřecí stehna recepty na středomořské jídlo recepty na stredomořské pokrmy středomořská recepty