Nutriční hodnoty (Chlebový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 219 kJ / 530 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,12 g |
| Tuky | 42,79 g |
| – nasycené | 5,92 g |
| – nenasycené | 36,65 g |
| –– mononenasycené | 31,39 g |
| –– polynenasycené | 5,26 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 11,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 784 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 27,39 g |
| – cukry | 17,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 krajíce 4 krajíce staršího chleba (nejlépe tmavého) | Chléb pšeničný kváskový | |
| 4 4 masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1/2 1/2 větší okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 hrst 1 hrst rukoly (dle chuti) | Rukola čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| olivový olej na pokapání chleba | Olej olivový | |
| sušená bazalka | Bazalka sušená | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce vinného octu | Ocet lihový | 22.5 ml |
| lžíce lžíce vody | Voda | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |