Dršťková polévka

toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 31 názorů

510

Suroviny

3/4 kg drštek
sladká paprika
špetka pálivé papriky
majoránka
1 lžička česnekové pasty
jíška
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drštky uvaříme bez soli doměkka (cca 3 hodiny). Nakrájíme je do hrnce, přidáme všechny přísady, vodu a vaříme asi 1/2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka

  • DzejAr DzejAr

    Dělám ji úplně stejně, jen do základu přidávám ještě cibuli a kromě sádla i slaninu pak Masox a pak česnek čerstvý.

    Odpovědět

  • vita123 vita123

  • DORIS  :-) DORIS :-)(neregistrovaný)

    TAK DRŠŤKOVOU POLÉVKU JSEM JEŠTĚ NIKDY NEVAŘILA ALE UŽ JSEM JÍ JEDLA A BYLA MOOC DOBRÁ .SNAD SE MI POVEDE AŽ JÍ UVAŘÍM;-)

    Odpovědět

  • mekanik mekanik(neregistrovaný)

    ta je:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Gentleman Gentleman(neregistrovaný)

    fakt dobrý recept: ani slovo o množství vody, česneková pasta místo česneku, majoránka se nevaří, dává se až nakonec... - ještě tam chybí maggi;-(

    Odpovědět

  • nuttela6 nuttela6

    Včera jsem vařila s čerstvým česnekem s předvařenýma držkama, a bylo to luxus. Doporučuji;-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Vynikající :-! Moje první držkovka a už mám boule za ušima :-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Petra Ku.: Péťo, promiň, že jsem nereagovala, není to můj recept, tak mě nic neupozornilo:-)). Krásně se Ti polévka povedla a já bych si ji dala - a to teď hned !!!:-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Bibinka: Z prasete dršťky nejsou, ty jsou pouze hovězí!!!A to z predzaludku.Ale to ví každý člověk, který dával ve škole pozor:-S:-S

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Maris, dovoluju si přidat foto, vařila jsem nedávno. Dršťkovku miluju, mám ráda větší kousky a né rozšmelcované, vždycky si je nechávám nakonec a pak si je vychutnávám :-D:yes:

    Odpovědět

  • Jarouš Jarouš(neregistrovaný)

    Nechápu, co jste zabíjeli, pokud prase, pak nevím, kde jste vzali dršťky, prase nemá předžaludky.
    Dá se uvařit dobrá falešná dršť
    ková z vepřového žaludku, ale při zabíjačce se žaludek používá na tlačenku.

    Odpovědět

  • Nina.Angels Nina.Angels

    V troubě se mi pečou slané vdolky a k tomu mi bublá na sporáku tahle úžasná polévka, která nemá chybu. Kdo by dokázal odolat? Já se teda nemůžu dočkat! ;)

    Odpovědět

  • Radko Radko(neregistrovaný)

    Někomu to smrdí, nám to voní, když se to vaří. Já dávám i kořenovou zeleninu, kterou podusím na cibulce pak s paprikou a Masox kostka do drštěk.Česnek a majoránku na konec po zahuštění záklechtkou, jíšku neděláme.Žena to nejí anžto tvrdí,\"že jsou to uvařené PONRAVY\". Neví ci je dobrého, zbude na mně víc...

    Odpovědět

  • hani hani(neregistrovaný)

    pravě mi bubla na sporaku a táááák tu voni ..já ji umim a dělam ji opravdu takhle a je fajn že jsem dostala mraženééé předvařenéé dršťky...ušetřilo mi to hooodně času ..ted skaknu pro čerstvy rohliky a to nebude mit chybu-...:yes::-p:-)

    Odpovědět

  • mytys mytys(neregistrovaný)

    pochoutka:-))

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo