

Dršťková polévka
Suroviny
- 3/4 kg drštek
- sladká paprika
- špetka pálivé papriky
- majoránka
- 1 lžička česnekové pasty
- jíška
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Drštky uvaříme bez soli doměkka (cca 3 hodiny). Nakrájíme je do hrnce, přidáme všechny přísady, vodu a vaříme asi 1/2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dršťková polévka
-
DzejAr: kazit Masoxem? tj škoda drštěk
-
Dělám ji úplně stejně, jen do základu přidávám ještě cibuli a kromě sádla i slaninu pak Masox a pak česnek čerstvý.
-
-
TAK DRŠŤKOVOU POLÉVKU JSEM JEŠTĚ NIKDY NEVAŘILA ALE UŽ JSEM JÍ JEDLA A BYLA MOOC DOBRÁ .SNAD SE MI POVEDE AŽ JÍ UVAŘÍM
-
ta je
-
fakt dobrý recept: ani slovo o množství vody, česneková pasta místo česneku, majoránka se nevaří, dává se až nakonec... - ještě tam chybí maggi
-
Včera jsem vařila s čerstvým česnekem s předvařenýma držkama, a bylo to luxus. Doporučuji
-
Vynikající
Moje první držkovka a už mám boule za ušima
-
Petra Ku.: Péťo, promiň, že jsem nereagovala, není to můj recept, tak mě nic neupozornilo
. Krásně se Ti polévka povedla a já bych si ji dala - a to teď hned !!!
-
Bibinka: Z prasete dršťky nejsou, ty jsou pouze hovězí!!!A to z predzaludku.Ale to ví každý člověk, který dával ve škole pozor
-
Maris, dovoluju si přidat foto, vařila jsem nedávno. Dršťkovku miluju, mám ráda větší kousky a né rozšmelcované, vždycky si je nechávám nakonec a pak si je vychutnávám
-
Nechápu, co jste zabíjeli, pokud prase, pak nevím, kde jste vzali dršťky, prase nemá předžaludky.
Dá se uvařit dobrá falešná dršť
ková z vepřového žaludku, ale při zabíjačce se žaludek používá na tlačenku. -
V troubě se mi pečou slané vdolky a k tomu mi bublá na sporáku tahle úžasná polévka, která nemá chybu. Kdo by dokázal odolat? Já se teda nemůžu dočkat! ;)
-
Někomu to smrdí, nám to voní, když se to vaří. Já dávám i kořenovou zeleninu, kterou podusím na cibulce pak s paprikou a Masox kostka do drštěk.Česnek a majoránku na konec po zahuštění záklechtkou, jíšku neděláme.Žena to nejí anžto tvrdí,\"že jsou to uvařené PONRAVY\". Neví ci je dobrého, zbude na mně víc...
-
pravě mi bubla na sporaku a táááák tu voni ..já ji umim a dělam ji opravdu takhle a je fajn že jsem dostala mraženééé předvařenéé dršťky...ušetřilo mi to hooodně času ..ted skaknu pro čerstvy rohliky a to nebude mit chybu-...