Nutriční hodnoty (Fisch and chips s remuládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 943 kJ / 2 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 155,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,62 g |
Tuky | 137,27 g |
– nasycené | 17,27 g |
– nenasycené | 106,16 g |
–– mononenasycené | 40,33 g |
–– polynenasycené | 65,83 g |
––– omega 3 | 4,08 g |
Vláknina | 16,76 g |
Cholesterol | 902 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,44 g |
Sacharidy | 200,94 g |
– cukry | 19,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 800 g 800 g filetů z tresky (nebo jiné bělomasé ryby) | Treska filet | 800 g |
2 lžíce 2 lžíce octa (klidně kvasného) | Ocet lihový | 30 ml |
6 g 6 g droždí (z kostičky) | Droždí pekařské lisované | 6 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
asi 150 ml 150 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 150 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce octa (sladového, může být i vinný) | Ocet lihový | 15 ml |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
olej na smažení¨ | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
125 g 125 g majolky | Majonéza | 125 g |
1 1 natvrdo uvařené vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 malá šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 1 sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
1 lžička 1 lžička kaparů | Kapary | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý |