Nutriční hodnoty (Zapečený květák v parmezánovém bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 164 kJ / 1 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,37 g |
| Tuky | 93,90 g |
| – nasycené | 54,78 g |
| – nenasycené | 26,05 g |
| –– mononenasycené | 23,88 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 2,46 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 53,55 g |
| – cukry | 14,50 g |
| ––– laktóza | 13,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušených italských bylinek nebo italské kořenící směsi | Provensálské koření | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 100 g 100 g parmezánu | Parmezán | 100 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| olivový olej na vymazání pekáčku | Olej olivový |