Nutriční hodnoty (Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 990 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,32 g |
| Tuky | 25,67 g |
| – nasycené | 5,46 g |
| – nenasycené | 19,87 g |
| –– mononenasycené | 16,26 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 16,56 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 509 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 34,96 g |
| – cukry | 11,72 g |
| ––– laktóza | 0,19 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 PL 2 PL hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 150 g 150 g květáku | Květák čerstvý | 150 g |
| 150 g 150 g brokolice | Brokolice čerstvá | 150 g |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| 1 kostka 1 kostka bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
| 1 trojúhelníček 1 trojúhelníček taveného sýra | Sýr tavený | 12 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl (není třeba - dle síly vývaru) | Sůl mořská | |
| Fishkeks - rybičky | Sardinky v oleji |