Nutriční hodnoty (Litevská studená řepná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 847 kJ / 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 24,28 g |
| – nasycené | 6,46 g |
| – nenasycené | 10,94 g |
| –– mononenasycené | 8,80 g |
| –– polynenasycené | 2,14 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 783 mg |
| Sodík | 344 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 23,20 g |
| – cukry | 5,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 větší okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 3 vejce na tvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 dl 1 dl mléka nebo podmáslí | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 vařené brambory | Brambor zimní | 100 g |
| špetka špetka čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| sůl a pepř | Pepř černý |