Hruškový mls

Suroviny

středně zralé hrušky podle počtu strávníků
třtinový cukr
máslo
mletá skořice
med
mandlové lupínky
rum

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.

  2. Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.

  3. Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

  4. Pokud to neděláme pro děti, lehce zastříkneme rumem, buď před a nebo po zapečení.

  5. Dáme do vyhřáté trouby na 180-200 st. zapéci a ještě teplé podáváme.

  6. Kdo chce, může k tomu přidat trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček zmrzliny, ale není to nutné. Je to výborný a rychlý dezert, když vás honí "mlsná" a nebo pro nečekanou návštěvu.

Poznámka od kuchařky

Už jsem měla dost vyzrálé hrušky, proto jsem zapékala krátce, jinak by byly mandlové lupínky lehce růžové. Je to foceno mobilem, tak prosím zdejší profesionální fotografky a fotografy o velkou shovívavost ☺.

Tento recept mám z jednoho pořadu Prostřeno, také jim moc chutnalo a pokud vyzkoušíte, uvidíte sami, jak lahodnou chutí vás tento jednoduchý a rychlý dezert překvapí. S hruškami už jsem dělala 3x, příště zkusím s čerstvým ananasem.

Komentáře k receptu Hruškový mls

Tématické fráze: recepty ořechový mls prostřeno hruškový mls sloní mls hruška hruskovy med hruškový desert recept z prosřena recept hruškový mls recepty z hruškou a třtinovým cukrem pizza recept