Nutriční hodnoty (Víkendový jablečný koláč - vláčný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 381 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 186,09 g |
– nasycené | 113,29 g |
– nenasycené | 66,04 g |
–– mononenasycené | 56,11 g |
–– polynenasycené | 9,93 g |
––– omega 3 | 1,26 g |
Vláknina | 15,85 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 600,01 g |
– cukry | 214,04 g |
––– laktóza | 9,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
1 1 vanilkový pudink - sypký | Puding v prášku | 40 g |
vanilkové aroma dle chuti | Aroma vanilkové | |
1,5 lžičky 1,5 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 7.5 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
180 g 180 g másla nebo Hery (změklé) | Máslo kravské | 180 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
200 g 200 g zakysané smetany nebo smetanového jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 kg 1 kg jablek, oloupaná, hrubě nastrouhaná -čistá váha | ||
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2-3 hrsti 2-3 hrsti mletých vlašských ořechů nebo jemně nasekaných | Vlašské ořechy | |
strouhaný kokos | Kokos strouhaný | |
rozinky | Rozinky | |
vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |