Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 547 kJ /
609 kcal
Bílkoviny43,50 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny43,50 g
Tuky3,80 g
– nasycené0,60 g
– nenasycené3,19 g
–– mononenasycené0,92 g
–– polynenasycené2,26 g
––– omega 30,00 g
Vláknina35,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy82,16 g
– cukry6,68 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
60 g 60 g mrkve - očištěné Mrkev čerstvá 60 g
60 g 60 g celeru - očištěného Celer bulva čerstvá 60 g
máslo (nebo olej) Máslo kravské
1 1 plnější lžička rajčatového protlaku Protlak rajčatový
voda (nebo vývar) Voda
posekané bylinky dle chuti (nebo koření) Petržel nať čerstvá
česnek (možno vynechat) Česnek čerstvý
sůl (případně sójová omáčka) Sůl mořská
150-200 g 150-200 g černé čočky - předem uvařené podle návodu Čočka černá neloupaná 175 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.