Nutriční hodnoty (Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 547 kJ / 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,50 g |
Tuky | 3,80 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,19 g |
–– mononenasycené | 0,92 g |
–– polynenasycené | 2,26 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 35,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 107 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 82,16 g |
– cukry | 6,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 g 60 g mrkve - očištěné | Mrkev čerstvá | 60 g |
60 g 60 g celeru - očištěného | Celer bulva čerstvá | 60 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
1 1 plnější lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
voda nebo vývar | Voda | |
posekané bylinky dle chuti nebo koření | Petržel nať čerstvá | |
sůl , případně sojová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
150-200 g 150-200 g černé čočky - předem uvařené | Čočka černá neloupaná | 175 g |