Nutriční hodnoty (Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 488 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,90 g |
| Tuky | 4,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 2,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kůzlečích vnitřností (nebo jehněčí) | ||
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6 6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce nového koření celého | Nové koření | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pepře celého | Pepř černý | 15 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo (nebo máslo) | Sádlo vepřové | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| ocet (nebo citronová šťáva) | Ocet lihový |