Nutriční hodnoty ("Gulášovka" s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 226 kJ / 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,34 g |
| Tuky | 15,08 g |
| – nasycené | 7,23 g |
| – nenasycené | 7,53 g |
| –– mononenasycené | 6,00 g |
| –– polynenasycené | 1,53 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 5,81 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 32,55 g |
| – cukry | 2,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 2 2 debrecínské párky | Párek vepřový | |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 1 (velká) cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké nebo uzené papriky | ||
| 1 lžíce 1 lžíce (plná) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody + bujónu | Vývar masový | 1500 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |