Nutriční hodnoty (Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 969 kJ / 3 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,04 g |
| Tuky | 100,93 g |
| – nasycené | 59,69 g |
| – nenasycené | 36,26 g |
| –– mononenasycené | 31,04 g |
| –– polynenasycené | 5,23 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 22,15 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 284 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 481,73 g |
| – cukry | 234,03 g |
| ––– laktóza | 20,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 1 ks 1 ks vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| půl půl prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 350-400 g 350-400 g borůvek | Borůvky čerstvé | 375 g |
| 400 ml 400 ml mléka (nebo jogurt či tvaroh) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| cca 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |