Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Cuketová polévka s restovanými žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 888 kJ /
929 kcal
Bílkoviny21,25 g
– z toho živočišné bílkoviny2,24 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,01 g
Tuky57,79 g
– nasycené21,22 g
– nenasycené35,59 g
–– mononenasycené31,11 g
–– polynenasycené4,48 g
––– omega 30,21 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy67,63 g
– cukry20,61 g
––– laktóza3,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 středně velké mladé cukety (nebo 4 malé kulaté) Cuketa čerstvá 200 g
2 2 středně velké cibule Cibule čerstvá 140 g
4 4 středně velké brambory Brambor zimní 200 g
zeleninový bujón (používám gelový v kostce) Bujón zeleninový
1/2 lžičky 1/2 lžičky kari koření Kari 2.5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
cca 1 l 1 l vody Voda 1000 ml
400 g 400 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 400 g
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 75 ml
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
čerstvá petrželka na ozdobu Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.