Nutriční hodnoty (Cuketová polévka s restovanými žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 888 kJ / 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,01 g |
Tuky | 57,79 g |
– nasycené | 21,22 g |
– nenasycené | 35,59 g |
–– mononenasycené | 31,11 g |
–– polynenasycené | 4,48 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 67,63 g |
– cukry | 20,61 g |
––– laktóza | 3,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 středně velké mladé cukety (nebo 4 malé kulaté) | Cuketa čerstvá | 200 g |
2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
4 4 středně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
zeleninový bujón (používám gelový v kostce) | Bujón zeleninový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kari koření | Kari | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
cca 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
400 g 400 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
čerstvá petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |