Nutriční hodnoty (Matjesový salát se sýrem a jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 112 kJ / 1 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,17 g |
| Tuky | 126,81 g |
| – nasycené | 21,77 g |
| – nenasycené | 102,45 g |
| –– mononenasycené | 64,11 g |
| –– polynenasycené | 38,34 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 6,86 g |
| Sacharidy | 29,64 g |
| – cukry | 25,51 g |
| ––– laktóza | 6,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g matjesů | Matjesy v oleji | 200 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 80-100 g 80-100 g tvrdého sýru (měla jsem Goudu) | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 20 ml |
| pár kapek kapek z citronu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| zelená cibulka na posypání | Cibulka jarní čerstvá |