Bujurdi

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

4 lžičky nejlépe olivového oleje
Balkánský sýr
rajče
červená paprika
zelená paprika
česnek
pepř
alobal
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl, aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení ( na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje, položíme na dno potřené olejem balkánský sýr ( zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný ), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku ( můžeme i více barev ), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky ( to znamená , že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára ), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut ( mělo by to být cítit trošičku jako spálené ) a je to hotové. Opatrně rozbalíme - pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme , aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.

Poznámka

Může se to připravit dopředu, nechat v lednici a když nadejde potřeba, tak tepelně připravit a je to rychle hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bujurdi

  • Grecho Grecho(neregistrovaný)

    Tohle je řecký jídlo a dělá se to s fetou. Balkan taky de, ale je to jako český párky ... chutnají, ale maso nikdy neviděli. Zkuste fetu.

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Na grilu se to bude dělat ale podstatně déle

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    na jak dlouho do tý trouby...taky na 5 min.,no a co když to zkusím dat na gril:-?;-)...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Ano i do trouby na suchý plech a je to .

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    vypada to uzasne...muzu hodit i do trouby??

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Téda, to musí být dobrééé :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Noo, samé suprovní ingredience, to musí být lahůdka:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Dělám to dost často, až to budu dělat v nejbližší době , tak to nafotím, je to opravdu dobrý a dietní a rychlý, všem, kdo to bude dělat, dobrou chuť :-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tá zelenina asi pustí šťavu a spolu s tým syrom to musí byť:-pPráve som si objednala u známej rôzne syry k Veľkej noci,tak určite vyskúšam aj tento recept:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy, to musím vyzkoušet, s balkánem jsem takto nepracovala! :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To vypadá dobře. Samé výborné ingredience:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlá jídla recepty boujourdi bujordi pomazánka bujurdy recepty rychle jidlo řecké bujurdi bujurdi pomazánka bujurdi greek boujourdi český recept bugjurdi recept rychlé jídlo recept balkanske jidla recepty rychlá jídla recept balkánský sýr v alobalu recept na boujourdi bujurdi-recept rychlá jídla v alobalu recepty pohlednice k veĺkej noci

Zapomněl/a jsem heslo