Bujurdi

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

4 lžičky nejlépe olivového oleje
Balkánský sýr
rajče
červená paprika
zelená paprika
česnek
pepř
alobal
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl, aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení ( na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje, položíme na dno potřené olejem balkánský sýr ( zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný ), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku ( můžeme i více barev ), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky ( to znamená , že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára ), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut ( mělo by to být cítit trošičku jako spálené ) a je to hotové. Opatrně rozbalíme - pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme , aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.

Poznámka

Může se to připravit dopředu, nechat v lednici a když nadejde potřeba, tak tepelně připravit a je to rychle hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bujurdi

  • Grecho Grecho(neregistrovaný)

    Tohle je řecký jídlo a dělá se to s fetou. Balkan taky de, ale je to jako český párky ... chutnají, ale maso nikdy neviděli. Zkuste fetu.

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Na grilu se to bude dělat ale podstatně déle

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    na jak dlouho do tý trouby...taky na 5 min.,no a co když to zkusím dat na gril:-?;-)...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Ano i do trouby na suchý plech a je to .

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    vypada to uzasne...muzu hodit i do trouby??

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Téda, to musí být dobrééé :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Noo, samé suprovní ingredience, to musí být lahůdka:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Dělám to dost často, až to budu dělat v nejbližší době , tak to nafotím, je to opravdu dobrý a dietní a rychlý, všem, kdo to bude dělat, dobrou chuť :-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tá zelenina asi pustí šťavu a spolu s tým syrom to musí byť:-pPráve som si objednala u známej rôzne syry k Veľkej noci,tak určite vyskúšam aj tento recept:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy, to musím vyzkoušet, s balkánem jsem takto nepracovala! :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To vypadá dobře. Samé výborné ingredience:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlá jídla recepty boujourdi pomazánka bujurdy bujordi recepty rychle jidlo bujurdi pomazánka bujurdi greek boujourdi český recept bugjurdi recept rychlé jídlo recept balkanske jidla recepty rychlá jídla recept balkánský sýr v alobalu recept na boujourdi bujurdi-recept rychlá jídla v alobalu recepty pohlednice k veĺkej noci

Zapomněl/a jsem heslo