Nutriční hodnoty (Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 297 kJ / 1 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 18,57 g |
| – nasycené | 4,54 g |
| – nenasycené | 8,63 g |
| –– mononenasycené | 6,02 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 221,87 g |
| – cukry | 7,47 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 300 g 300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| cibule, česnek | Česnek čerstvý | |
| kapie | Paprika červená čerstvá | |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl a pepř | Pepř černý |