Nutriční hodnoty (Krůtí stehno na rosé víně, se šalvějí a houskovým knedlíkem, s kukuřicí a petrželkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 34,97 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,57 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g | 
| Tuky | 111,31 g | 
| – nasycené | 49,30 g | 
| – nenasycené | 54,03 g | 
| –– mononenasycené | 45,33 g | 
| –– polynenasycené | 8,70 g | 
| ––– omega 3 | 0,28 g | 
| Vláknina | 8,26 g | 
| Cholesterol | 856 mg | 
| Sodík | 1,93 g | 
| Sůl | 4,66 g | 
| Sacharidy | 24,97 g | 
| – cukry | 9,14 g | 
| ––– laktóza | 0,95 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 krůtí stehno dolní | Krůta stehno s kůží | |
| 100 g 100 g uzeného špeku | Špek | 100 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 4 stroužek 4 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 28 g | 
| 100 ml 100 ml vína rosé | Víno bílé suché | 100 ml | 
| 200 ml 200 ml masového vývaru | Vývar masový | 200 ml | 
| 3 PL 3 PL rajčatové šťávy | Šťáva z rajčete | 45 ml | 
| hrst hrst čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| kmín celý podle chuti | Kmín | |
| mletý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| špetka špetka mleté červené papriky | Paprika červená sušená | |
| 3 3 housky | Houska pšeničná | |
| 50 ml 50 ml sterilované kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
| hrst hrst petrželové nati | Petržel nať čerstvá | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 1 PL 1 PL smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |