Nutriční hodnoty (Jemný koláč od babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 10 367 kJ / 2 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,21 g |
| Tuky | 92,56 g |
| – nasycené | 55,42 g |
| – nenasycené | 33,00 g |
| –– mononenasycené | 29,10 g |
| –– polynenasycené | 3,90 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 514 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 367,13 g |
| – cukry | 143,37 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 10 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 100 g 100 g másla nebo rostl.tuku /hery/ | Máslo kravské | 100 g |
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| případně trošku trošku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
| ruzne druhy zavarenin - asi 200-300 ruzne druhy zavarenin - asi 200-300 různé druhy zavařenin - asi 200-300 g |