

Roštěnky
Suroviny
- 6 plátků vepřového masa
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- vývar z masoxu
- pepř
- sůl
- jíška
- olej
Postup přípravy receptu
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zakapeme olejem. Necháme chvíli odležet.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme z obou stran. Podlijeme vývarem a maso dusíme doměkka. Pak přidáme hořčici a zahustíme tmavší jíškou, kterou jsme připravili ze sádla a z hladké mouky. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Podáváme s brambory nebo rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěnky
-
Také je dělám občas z vepřového. Omáčka je světlejší ale výborná. Hovězí je trochu luxusnější v ceně. Díky za potvrzení receptu. Jdu na to
www.toprecepty.cz
-
Zde došlo asi k nějaké chybičce,název neodpovídá masu,které je použito.
A nebo to má svůj důvod,ale dosti to mate.
-
Roštenky-to je veruže hovädzie
-
rostenky?
-
Tady bych podle názvu spíše očekávala hovězí maso