Nutriční hodnoty (Domácí bramborové halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 158 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g |
Tuky | 10,01 g |
– nasycené | 2,19 g |
– nenasycené | 4,43 g |
–– mononenasycené | 2,99 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 237,15 g |
– cukry | 9,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g najemno nastrouhaných syrových brambor (slít vodu, pokud pustí) | Brambor zimní | 600 g |
170-200 g 170-200 g polohrubé mouky (dle škrobnatosti brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 185 g |
cca 1 lžička 1 lžička Solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
hrubozrnná sůl na osolení vody | Sůl mořská |