Nutriční hodnoty (Domácí bramborové halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 158 kJ / 1 233 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g |
| Tuky | 10,01 g |
| – nasycené | 2,19 g |
| – nenasycené | 4,43 g |
| –– mononenasycené | 2,99 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 237,15 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g najemno nastrouhaných syrových brambor (slít vodu, pokud pustí) | Brambor zimní | 600 g |
| 170-200 g 170-200 g polohrubé mouky (dle škrobnatosti brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 185 g |
| cca 1 lžička 1 lžička Solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubozrnná sůl na osolení vody | Sůl mořská |