Nutriční hodnoty (Jahodové těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 703 kJ / 1 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,50 g |
| Tuky | 49,40 g |
| – nasycené | 29,80 g |
| – nenasycené | 15,38 g |
| –– mononenasycené | 12,69 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 19,43 g |
| Cholesterol | 144 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 285,70 g |
| – cukry | 51,70 g |
| ––– laktóza | 15,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-350 g 300-350 g těstovin dle chuti: široké nudle, fleky, vřetena... | Těstoviny pšeničné | 325 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| cca 400 g 400 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 olešnický tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| mletá skořice nebo skořicový cukr ¨ | Skořice ceylonská mletá |