Nutriční hodnoty (Žemlovka s pudinkem a meruňkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 920 kJ / 2 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,96 g |
| Tuky | 131,69 g |
| – nasycené | 76,91 g |
| – nenasycené | 47,47 g |
| –– mononenasycené | 41,39 g |
| –– polynenasycené | 6,08 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 867 mg |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 5,44 g |
| Sacharidy | 228,60 g |
| – cukry | 38,40 g |
| ––– laktóza | 25,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 6 6 rohlíků nebo housek (suchých, předem nakrájených) | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
| 125 g 125 g másla (Zlatá Haná) k vymazání a navrch žemlovky | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 meruňkový kompot | Meruňka zavařená | |
| 400 ml 400 ml mléka k namáčení rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |