Nutriční hodnoty (Kalamáry a krevety na bílém víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 694 kJ / 2 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 322,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 320,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,22 g |
| Tuky | 54,02 g |
| – nasycené | 25,88 g |
| – nenasycené | 26,08 g |
| –– mononenasycené | 20,63 g |
| –– polynenasycené | 5,46 g |
| ––– omega 3 | 1,92 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 2,92 g |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,80 g |
| Sacharidy | 42,82 g |
| – cukry | 5,80 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kalamárů | Oliheň | 1000 g |
| 0,8 kg 0,8 kg krevet | Krevety loupané | 800.000011920929 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 dl 2 dl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 4 plátky 4 plátky másla | Máslo kravské | 40 g |
| nakrájená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |